Frågor och svar!

Profilerad dryck av högsta kvalité

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna som vi får från våra kunder:

Vi börjar med ett viktigt svar direkt! JA - Add Value tappar naturligt mineralvatten och källvatten i flaskorna - inget vatten direkt från kranen. 

Vilket vatten tappas i flaskorna?

I våra flaskor Junior, Vital, Flexi, Rapid, Unik och Exklusiv och i våra glasflaskor tappar vi ett naturligt mineralvatten. Naturligt mineralvatten tappas från en skyddad, sluten vattentäkten rakt upp i "vattenfabriken" i ett slutet system. Naturligt mineralvatten är den högsta klassificeringen på vatten. 

I våra flaskor Mini och Clear tappar vi ett artesiskt källvatten från en svensk källa. Källvatten har den näst högsta klassificeringen på vatten. 

--> Nej, vi tappar inga flaskor med bordsvatten dvs  "kranvatten" direkt från kranen och med det kommunala vatten. 

Vattenflaskor och miljön - hur går det ihop? 

Alla våra PET-flaskor är gjorda av 100 % återvunnen plast! 

95 % av våra flaskor blåses upp på plats vid tappningen av vatten vilket innebär att det inte körs runt med tomma flaskor på vägarna. Dessa små embryon till flaskor väger mellan 15-25 gram.

En av våra leverantörer har också en helt CO2-neutral produktion av vatten - där täcks taket på fabriken av solceller vilka ger energin till produktionen. 

Alla flaskor och burkar från Add Value går, och ska, pantas hos Returpack. Ca 9 av 10 flaskor/burkar kommer till Returpack och kan återanvändas till nya produkter. 

Vilken volym är den minsta som man kan köpa? 

324 st flaskor kan man köpa av Flexi 33 cl - detta är vår minsta volym.

Har ni svenskt vatten?

Ja, svenskt vatten har vi i flaskorna Mini och Clear.

Kan man panta flaskorna? 

Ja! Add Value har EAN-kod och pantmärke på alla flaskor och burkar som vi säljer. Allt går att panta och återvinna! Det trycker vi är viktigt och det är också lag på att allt ska kunna gå att panta. 

Kan produkterna användas i andra länder? 

I både Norge och Finland har vi både vatten och energidryck registrerat hos motsvarande Returpack. Vi kan också hjälpa er med att få vatten levererat till den tyska och/eller danska marknaden. 

Kan man köpa flaskor utan pantmärke? 

Nej det kan man inte. Alla PET-flaskor ska kunna gå att panta och även om vattnet bara ska användas internt så är det pantmärke och EAN-kod på flaskorna.  Ska hela volymen flaskor på export till ett land som inte har pant på PET-flaskor kan vi ta bort pantmärket då det inte fyller någon funktion. Då behöver ni inte heller betala för panten. 

På glasflaskor är det inte pant. Däremot registreras mängden glas vi säljer och redovisas till Svensk Glasåtervinning dit vi betalar en årlig avgift för våra volymer glas. 

Kan man välja vilken färg på korken man vill ha? 

Ja. Beroende på vilken flaska man väljer så finns det olika möjligheter att välja färgen på korken. På våra flaskor Mini och Clear har du 10 färger att välja mellan på skruvkorken.

Har ni flaskor med sportkork? 

Ja, våra leverantörer har olika alternativ för sportkork. 

Hur stor är etiketten? 

Etikettens storlek beror på vilken flaska man väljer. Största etikettytan är det på Flexi 50 cl eller våra aluminiumburkar med Energidryck, Ice Tea eller ICE COFFE.

Ingefärashot - vad innehåller dom?

Våra svenska ingefärsshot innehåller 32% pressad ingefära, äppeljuice från koncentrat och råsaft från  citron samt en gnutta chili. 

Finns det shot i flera smaker? 

Ja, vid beställning av 1 000 st eller fler kan finns det flera andra smaker att välja mellan! Utbudet beror på vad vår leverantör producerar. 

Använd etiketten för att profilera er själva och kommunicera ert budskap!

Add Value till drycken helt enkelt!

 

Kontakta oss