Etikettmallar

Etikettmallar

Etiketten är A och O för en lyckad profilering. Använd er kreativitet och släpp lös! Vi hjälper er gärna om ni kör fast eller saknar egna möjligheter att ta fram en etikett. 

Till våra etiketter använder vi en plastfolie alternativt ett lackbestruket pappersmaterial, båda trycks digitalt. Materialet beror på vilken flaska man väljer eller vilka kvantiteter man köper.  Ju mer man köper ju större blir valmöjligheterna av material. 

Ladda gärna ner mallen till den etikett som är aktuell. Mallarna till etiketterna finns under fliken "Vatten" och därefter under respektive flaska.

Gör etiketten rätt från början! Här är våra enkla "steg-för-steg" anvisningar:

  1. Allt material till etiketten måste ligga i CMYK
  2. Texter och bilder ska vara vektoriserat (dvs textkonturer/objektgrafik)
  3. Lägg allt på LAYOUTLAGRET och ta bort ev urklippsmasker eller låsta lager
  4. Eventuella pixeluppbyggda bilder ska ligga i minst 300dpi.

Viktigt är även att alla bilder/filer/typsnitt etc. ligger inkopierade alternativ är medskickade

Alla etiketter passerar vår layoutavdelning innan tryck för att dubbelkolla att allt är som det ska vara. Om materialet till etiketten inte är OK kommer vi skicka den tillbaka och ni får korrigera tills allt är som det ska. Detta kan försena processen, så det är bra att inte vara ute i sista stund. Även vi måste hålla våra deadlines för både er och andra kunder! 

Alla instruktioner står i mallen, men har ni några som helst funderingar, så hör gärna av er. På så vis kan vi guida till en lyckad profilering.

När vi mottagit er layout återkopplar vi med digitalt korrektur för ert godkännande. Innan detta är gjort är ordern inte färdig.

Väljer du transparent etikett behöver du tala om ifall du vill ha vit stödbotten eller inte - läs dokumentet om transparenta etiketter här, som vi hoppas ska förtydliga.

  • Vid tryck av etikett till flaskorna blir det som standard alltid en tunn vit kant runt etiketten - detta även om materialet på etiketten är utfallande. Mot en extra kostnad kan man dock ha utfallande etiketter - låt oss i så fall få veta detta så lämnar vi ett korrekt pris.
  • På alla etiketter är det pantmärke och EAN-kod samt en konsumentkontakt. 

Ladda ner »

Kontakta oss